fluke ii900 ii910 intertechna patrik henrik

Fantastisk vecka för flera anläggningar i Sverige

Svensk industri tar tag i problemen med läckande tryckluft. Flera av våra större företag har bestämt att förbättra arbetsmiljön och minska energiförbrukningen då de har gått från ord till handling genom att investera i läckagesökaren från Fluke. Under förra veckan investerades det i hela fem nya läckagesökare från olika håll runt om i Sverige.

Anledningarna till att investera i läckagesökaren för företagen har vart många, de ser bland annat vinsten i att enklare, snabbare och på ett effektivare sätt lokalisera läckage visuellt utan någon som helst träning eller certifiering. Att sedan kunna logga varje läcka genom bilder eller video och sen enkelt utforma ett protokoll som visar hur mycket varje läckage kostar var även en del av varför valet föll på instrumentet från Fluke.

Fluke ii900 och ii910 är ett handhållet instrument som lokaliserar trycklufts- gas- och vakuumläckage samt partiella urladdningar i mellan- och högspänningsledningar på ett visuellt sätt på en 7 tums pekskärm, allt detta under fullt pågående produktion. Med hjälp av sina 64 mikrofoner och det enkla, intuitiva gränssnittet gör att tekniker kan isolera läckagets ljudfrekvens och filtrera bort högt bakgrundsljud.

Investeringen i instrumentet ses som liten. Företagen tjänar in sin investering redan efter någon vecka, ett så litet läckage som 6 mm kan kosta uppemot 70.000 kr om året.

BillerudKorsnäs Gruvön