dagens industri intertechna

Intertechna i Dagens Industri

 

Mot haveri för hållbarhet

Intertechna jobbar alltid mot en nollvision när det gäller haverier inom alla former av industrier genom att tillhandhålla de rätta redskapen; mät- och testinstrument, maskinövervakningssystem, system för rondering, kalibrering och läcksökare för tryckluft, vakuum och gas.


Med teknisk bred kompetens, kalibreringslabb, stort utbud av utbildningar, och dessutom som PVAR-distributör av världsledande Fluke, bidrar Intertechna med ökad tillgänglighet och bättre kvalitet i produktionen för sina kunder. 

Att Intertechna har blivit utvalda av Fluke som enda "Platinum Technical Distributor" i Sverige, är ett kvitto på att det tekniska kunnandet och produktutbudet är i särklass. Bland utbudet av Flukeprodukterna finns Fluke II900 Sonic Industrial Imager – en innovativ läckagesökare som visar luft- vakuum- och gasläckage visuellt på en 7-tums skärm. 

 

- Att hitta läckor i komprimerade luft-, gas- och vakuumsystem är normalt sätt svårt, och följderna är kostsamma för produktionen och miljön. Med ii900 hittar man snabbt det osynliga energislöseriet. 64 mikrofoner detekterar läckan som avbildas på en film eller ett foto varefter åtgärder kan vitas, berättar Patrik Sebeniusson, försäljningschef på Intertechna.

Den akustisk kameran ii900 är lättanvänd, går att användas på avstånd och i realtid under bullriga förhållanden. Nyast på marknaden är ii910 en än känsligare läcksökare som även mäter överslag i elsystemen. Instrumentet upptäcker partiella urladdningar tidigt, vilket möjliggör schemaläggning av underhåll och ökad drifttid.

 

Inom maskinövervakningsutbudet finns HID:s IoT-sensorer för trådlös maskinövervakning. 

- Genom att sätta sensorerna, beacons, på kritisk utrustning sker en automatisk övervakning. Om avvikande vibrationer, temperaturer uppstår får man larm och kan omgående vidta åtgärder. Vår maskinövervakning är ett tydligt exempel på hur vi jobbar förebyggande mot haverier, säger Henrik Molinder, säljare på Intertechna.

Intertechna står som ledande helhetsleverantör av de rätta redskapen i arbetet mot haverier - alltid för att gynna produktionen och bevara miljön.