Bluvision Beacon med hög prestanda

Lansering av högprestanda IIoT sensor för vibration

Under ScanAutomatic lanseras en unik produkt i Europa för övervakning av industriella maskiner.

En liten trådlös sensor limmas på olika typer av befintliga utrustningar i industrin. Sensorn sänder trådlös data från maskinen. En tjänst med Artificiell Intellegens detekterar begynnande fel på maskinen.
Det mest unika och innovativa med produkten är förhållandet mellan pris och prestanda, en sensor kostar långt under 1000 kronor.

Det unika med sensorn är prestandan, den mäter vibration samtidigt i tre riktningar, både acceleration och hastighet upp till 25 600 gånger per sekund. (7 kHz bandbredd).

Motor_Mar_2

Sensorn mäter vibration med RMS- värde och topp-till-topp värde.
Med denna metod och höga upplösning kan symptom till fel hittas lång tid innan haveri.
Sensorn har ytterligare givare för att mäta maskinens temperatur.
Vid mätning på elektriska motorer finns även en inbyggd givare för magnetfält*, den används bl.a. för att mäta maskinens varvtal.
Ett urval av dessa signaler används som underlag till den matematiska modellen för Machine Leraning.

Analys av maskinernas prestanda sker kontinuerligt i en Molnet-baserad tjänst. Vid en avvikelse skickas information till användaren om begynnande symptom till maskinfel.

Sensorn har ett internt batteri (3-5 år) och den monteras på några minuter på alla typer av maskiner, utan behov av några kablar för signal eller matning.

Genom att montera dessa kostnadseffektiva sensorer på befintliga utrustningar, har nu Svensk industri en unik möjlighet att minimera driftstörningar.

Läs mer om ny Beacon från Bluvision >>

*option