Lars Djuvfeldt Janne Persson Intertechna

Lars lämnar över stafettpinnen till Janne, ny VD på Intertechna

Under sina år som VD har Lars Djuvfeldt upplevt många framgångar med Intertechna. Nu har han lämnat över stafettpinnen till Janne Persson som med stark framtidstro vill lyfta företaget till nya höjder.

 

För lite mer än 30 år sedan började Lars Djuvfeldt som applikationsingenjör på systerbolaget Askalon. Sex år senare, 1992, startade han sin karriär på Intertechna – först som försäljningschef och sedan tog han rollen som VD.

– Det har varit omtumlande år, berättar han. Vi har genom åren haft många framgångar. Den största är systemet för kalibrering – en satsning vi fortfarande ser som en fantastisk framgång.

Intertechna var tidiga med att kvalitetssäkra sina metoder och processer. Redan i slutet av 90-talet certifierades företaget enligt ISO 9000. Det var och är viktigt för Intertechna att vara i framkant när det gäller kvalitet och hållbarhet.

På 90-talet fick Intertechna förtroendet att representera Honeywell i Europa. Det handlade om marknadens bästa mjukvara för att säkerställa kvaliteten på en mätserie.

– Vi fick möjligheten att jobba med de största industrierna och förtroendet att representera många större bolag i Europa. Och det gör vi fortfarande.

Lars Djuvfeldt

Efter ungefär tjugo år på VD-posten tycker Lars att det börjar bli dags att trappa ner.

– Jag närmar mig pensionsålder och känner att det är tid att lämna över stafettpinnen. Nu ska jag jobba som försäljningschef för system och IIoT – Industrial Internet of Things. Systemintegration och anpassning är vår nisch och framtid. Produkterna är basen för det.

Janne Persson

Janne Persson, ny på VD-posten sedan januari 2019.

Sedan januari har Janne Persson funnits på plats på Intertechna och i mitten av mars blev han VD. Janne har en bakgrund som affärsutvecklare, försäljningschef, företagsledare och -ägare och utvecklare av kvalitetssystem. Senast kommer han från ett konsultbolag inom samhällsbyggnad och industri.

– Jag har arbetat med management i olika former, på stora och små företag, under de senaste tjugo åren.

Janne använder många superlativ när han beskriver sin nya arbetsplats:

– Det är fantastisk personalgrupp och en skön stämning i lokalerna. Mycket skratt och öppenhet, jag kände mig välkommen när jag kom hit. Det är en liten härlig grupp som är väldigt duktig på vad den gör.

Vad är den största utmaningen?

– Att hitta min roll i en mogen grupp och att tillföra något till den. Jag vill få Intertechna att ta nästa steg som etablerad samarbetspartner inom IIoT, systemintegrering, installation och diskutera ytterligare samarbete och försäljning i andra regioner – både i Sverige och utomlands. VI ser ett stort behov av hjälp hos våra kunder som vill ta klivet över till Industri 4.0. De flesta är kvar i 3.0 men vet att något måste göras. Utvecklingen har exploderat sista åren och många saknar egna resurser och erfarenhet. Där kan vi med våra experter tillföra mycket kunskap och bra systemlösningar.

Vi ska även ta tillvara på all vår kunskap och utveckla nya tjänster, som att etablera oss på marknaden för övervakningstjänster. När vi utvecklar oss blir Intertechna ett ännu intressantare och viktigare bolag för våra kunder.

Sedan Janne började som VD har han anställt två personer – en tekniker och en säljare. Men det allra första han gjorde på VD-posten var att skapa företagets nya mission Nollvision mot haverier.

– Det är det vi gör och det vi jobbar mot. Vi har fantastiska produkter och mitt största fokus ligger just nu på Bluvison. Det är en enastående produkt som verkligen kan göra att vi uppfyller vår mission.