momentum group intertechna

Momentum Group förvärvar Intertechna

 

Momentum Group tecknade den 31/8 avtal om att förvärva 100 procent av aktierna i Intertechna AB. Intertechna kommer att fortsätta drivas som ett självständigt dotterbolag och kompetenscenter under nuvarande ledning inom ramen för Momentum Groups affärsområde Komponenter & Tjänster i enlighet med koncernens filosofi med decentraliserat affärsansvar.

 

– Vi tar nu ytterligare ett spännande steg i vår tillväxtstrategi för koncernens affärsområde Komponenter & Tjänster tillsammans med Intertechna. Intertechna är ett väletablerat företag med starka kundrelationer till svensk industri och engagerade medarbetare med hög kompetens, säger Ulf Lilius, VD och Koncernchef för Momentum Group. Genom förvärvet stärker vi vårt erbjudande inom utveckling och digitalisering av produktion och underhåll. Intertechna tillför spetskompetens och vi ser goda möjligheter till vidare utveckling, tillväxt och förvärv inom digitaliserat underhåll för nordisk industri.

 

– Morgondagens marknad kräver en förmåga och resurser för kontinuerlig utveckling, vilket Momentum Group erbjuder, säger Mats Warnqvist från ägarfamiljen till Intertechna. Vi ser fram emot att Intertechna kan fortsätta sin positiva utveckling inom digitaliserat underhåll tillsammans med dess kunder och leverantörer – och med nya framgångsrika systerföretag och en ny stark ägare som delar både våra värderingar och mål.


Tillträde beräknas ske den 1 oktober 2021.

 

Ola Jönsson ny VD på Intertechna


Ola Jönsson Momentum Group Interetchna

I och med Momentum Groups förvärv av Intertechna tillsätts Ola Jönsson som ny VD på Intertechna. 51-åriga Ola kommer senast från Mekano AB som han var med och grundade 2010. Mekano är ett bolag som under 10 års tid växte från 0 till 145 miljoner kronor i omsättning och 92 anställda. 

Ola jobbar även med diverse styrelseuppdrag i bland annat Höganäs Verkstads AB och har tidigare jobbat på SKF, Kulan Syd, Ax Industrial m.m.

Ola kommer ansluta till Intertechnas team från och med 1 oktober. Vi på Intertechna hälsar Ola varmt välkommen!