Per Nordvall Intertechna Kalibrering

Snart sista chansen för kalibrering innan semestern


Under veckorna 29-32 kommer vårt kalibreringslabb vara stängt på grund av semester. Vi rekommenderar er därför att snarast skicka in er utrustning för kalibrering om ni vill få den gjord innan semestern.

Ni kan boka tid hos Per Nordvall på tel 054-52 10 03 för snabbare hantering av er utrustning. 

Ni kan även boka eller göra en förfrågan på er kalibrering genom att klicka här >>

 

Varför ska man kalibrera sina instrument?

Om beslut fattas på felaktiga grunder kan det leda till bristfälliga konstruktioner och resultat. För att få säkra mätinstrument ska man regelbundet kalibrera dem hos ett kalibreringslaboratorium. Intertechna rekommenderar att man kalibrerar sina instrument en gång om året för att kunna jobba så säkert som möjligt med sin utrustning. För att kunderna ska få korrekt kalibrerade instrument jämför Intertechnas kalibreringslaboratorium mätinstrumentet med ett korrekt mått, det vill säga en spårbar normal.

Att kalibrera är att kvalitetssäkra sina mätresultat. Ofta är det lagar och myndigheter som kräver att de dokumenterade mätresultaten ska ha en kvalitetsstämpel, men kraven kan också komma från företagens egna kunder eller den egna verksamheten. Läkemedelsindustrin är ett exempel på en av de branscher som har högre krav än andra, de ska uppfylla kraven på god tillverkningssed.

Vad gör Intertechna?

Intertechna erbjuder ackrediterad kalibrering av tryck och vi har kompletta resurser för hantering av fler storheter bland annat spänning, ström och resistans. Vårt kalibreringslabb på Hammarö är idag fullt bemannat och vi tar gärna in era instrument för kalibrering.